HASTANE ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ SADECE AMELİYATLARA GİRMİYOR! BIRAKIN GÜVENLİK GÖREVLİSİ SADECE İŞİNİ YAPSIN!

İstanbul Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan olayda güvenlik görevlisi meslektaşımız koranavirüsü  servisinde yatan hastasını ziyaret etmek isteyen yakınını kesin yasak olduğu halde engellemek isterken ağır yaralandı. Asker, Polis, Bekçi, Zabıta, Doktor, Hemşire v.b gibi hastane Güvenlik görevlisi de işini kanun verdiği yetki ve yönetmenlik içinde insanların can ve mal güvenliği sağlayarak görevini yerine getirir. Hastane güvenliği hasta, hasta yakınları için uygulamak istenilen kuralları yine sizlerin güvenliği ve sağlığı için talimatlar çerçevesinde yerine getirir. Lütfen!!! Güvenlik görevlileriniz de doktorunuz, hemşireniz, hasta bakıcınız ve temizlik görevliniz gibi sizden biri, size hizmet eden biri. Yeri geliyor danışman görevlisi, yeri yeri geliyor vale, otopark görevlisi, yeri geliyor hasta bakıcı, yeri geliyor sedye taşıyıcısı, onları anlayın, anlayış gösterin. Onları görevi dışında taviz vermeye zorlamayın, saldırmayın, karşı çıkmayın, hasta ve hasta yakınlarına söylüyoruz "Güvenlik görevlisi verilen emir, talimat dışında bir engelleme yapmaz, yapamaz, bizi anlayın, bizlerde sizlerden biriyiz.

Hergün karşılaşılan ve dün yaşanan bıçaklı saldırıdan sonra ne yazıkyine görüldü ki! "ÖZEL GÜVENLİK, SEKTÖRÜNDE SAĞLIK VE RİKS YÖNETİMİ AÇISINDAN EN TEHLİKELİ İŞTİR" özel güvenlik meslek kabul edilmelidir. Adalet önünde herkes eşit haklara sahiptir, adalete güveniyorum "ADALET  İSTİYORUZ" ve bu kanlı olayın failin en ağır cezanın verilmesini talep ediyoruz, tabi "EĞER BU ÜLKEDE ADALET VARSA!" Allah özel güvenlik görevlisi meslektaşımı çok şükür çocuklarına bağışladı çok geçmiş olsun. Rab'bim hiç bir güvenlik meslektaşıma bir daha bunun gibi olaylar yaşatmasın. Bir daha yaşanmaması için adalete güveniyorum ve bu bıçaklı kanlı alçak saldırının failine en ağır cezayı verilmemesini bu ülkede adalet varsa isitiyoruz. 

Bütün güvenlik görevlileri gibi hastanelerdeki güvenlik görevleride açısından yaptıkları işe göre çok zor ve ağır şartlarda görevlerini en iyi şekilde yerine getirmektedirler. Kimin söylediği bilinmeyen anlamsız bir cümledir "GÜVENLİK GÖREVLİSİ NE YAPIYOR Kİ!" #SÖYLEYELİM! "HASTANE GÜVENLİK GÖREVLİSİ SADECE #AMELİYATLARA GİRMİYOR" "YILMADAN SIKILMADAN YİNE ANLATALIM GÜVENLİK GÖREVLİSİ NE YAPIYOR DİYENLERE?" ama işin aslı farkıdır. Mesela sen işine gelip giderken seni bekler, beklediği nöbet noktasında danışmanlık, yönlendirme yapar, sekreterlik yapar, düşene yardım eden kalkana yardım eder, siparişin, kargon gelir sana haber verir hatta yeri gelir senin yerine teslim alır, araç park uygun yapılmaz güvenlik bekler, güvenlik oturmaz, güvenlik konuşmaz, iki kişi bir arada durmaz güvenlik yemez, güvenlik çay içmez zaten doğru dürüst ara mola dinlenme yemek vs soyunma odası gibi yerleride yoktur.

Güvenlikler görev yerlerinde herkesi takip eden beden, sihin gücü ile sizleri korumaya çalışan ve sizlerinde işimizin ciddi bir iş olduğunu sizlerin can ve mal güvenliğini koyduğumuzu bilmeniz gerektiğini anlayın. Bizler sadece techizat, ekipman adam gibi kıyafet, yaptığımız işe/mesleğe herkes tarafından saygı göstermemizi istiyoruz. Maddi manevi sosyal hakları kısıtlı güvenlik görevlileri, gece gündüz çalıştıkları işlerinde mesai bittiğinde evime nasıl gidicem diye düşünmek istemiy, haklarımızı emeğimizin karşılığını maaşlarımızın iyileştirilmesini istiyoruz. Gece nöbetlerinde yıpranma farkı maaşlarımıza yansısın istiyoruz.

5188 sayılı kanun gerçeği beş yılda bir kimlik yenilemek istemiyoruz, kazanılmış hak geri alınmaz, hak ettiysem bu meslek benimdir zaten, sınavda kalmak yoksa niye yenilene sınavı var kimleri kazandırmaktır asıl amaç? Sağlık Bakanlığı hastane güvenlik personeli maaşları zaten ortada birde böyle saçma sapan giderler/masraflar çıkarılmasını istemiyoruz. Çok sıkça bildiğimiz acı bir örnek vereyim size "İşe gitmek için cebimde yol parası oolmadığı için saatler önce yola çıkıp kilometrelerce yol yürüyen binlerce güvenlik görevlisi meslektaşlarımı biliyorum, tanıyorum bunlarda biride bendim yapmayın bunları artık.

Sağlık Başkanlığımız hastanelerimizde bu yıl başta yüzdelikler, farklar, maaş düzenlemesi, kamu güvenliği, sendikal haklar ve diğer haklar verecekti. Bunları da hatırlatmak bilin istedim. Saygılarımla arz ederim

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Levent BAŞ Arşivi