TYP'Lİ DEMEK! SİL-BAŞTAN YADA İŞSİZ KALMAK ARASINDA BIRAKILMAK DEMEKTİR! "OLMAMALI"

Her yıl bazı bakanlıklara, özellikle çoğunluğu TOB ve MEB eğitim öğretim yılında kamunun ihtiyacı olan personel alımları güvenlik ve temizlik görevlisi geçici personel alımları İŞKUR aracılığıyla TYP sisteminden yapılmaktadır. TYP çalışanların çoğunluğu Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığında istihdam edilmektedir. Kamunun işçi ihtiyacını gidermek için işe alınan onbinlerce kişi eğitim, öğretim yılı sonunda çalışması bitiyor ve bir sonraki yıla ise aynı işçilerin çalışma garantisi yok ve her yıl TYP işçileri sil baştan başlamak ve işsiz kalmak arasında bırakılmış oluyor.

TYP toplum yararına program yani geçici istihdam zamanla büyük sıkıntıları da beraberinde getiriyor. En önemli sıkıntılardan biri, "kalıcı istihdam ve süreklilik" bu şekilde sağlanamıyor. TYP personeli en fazla 9 ay çalıştıktan sonra 3 ay ara vermesi gerekiyor. Kura için başvuru yapsa bile iş garantisi yok! Aynı iş yerinde 2. kez çalışma hakkı var yine işe girme garantisi yok! Yine her yıl silbaştan ve işe girip giremeyeceği belli değil! Sürdürülmekte olunan bu çalışma sisteminde (TYP) toplum yararına program işçilerin mağduriyeti devam etmektedir. Kamuda süresiz istihdam hakkı TYP'li çalışan işçilere de verilmelidir. Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Levent BAŞ Arşivi