KAMUDA KADROYA GEÇEN İŞÇİLERİMİZİN DEVAM EDEN, ÇÖZÜM BEKLEYEN BAŞLICA SORUNLARI!

Taban ücretler çalışanların kıdem yılına ve öğrenim durumuna göre yeniden düzenlenmelidir. Kamu iş toplu sözleşmesine en kısa sürede kamuda kadroya gecen işçilerimizde dahil edilmeli. 1 yıllık çalışan işçi ile 10/15 yıl çalışan işçi aynı maaşı almamalı, çalışma kıdem yılına, öğrenim durumuna göre taban maaşlara seyyanen zam yapılmalıdır.

Kamuda kadroya geçen işçiler, eski kamu işçileri gibi devletin kamu işçisi olduğunda göre, 2017/2019 yıllarını kapsayan Kamu İş TİS'sine dahil edilerek, hükümet ve sendikalar arasında yapılan Kamu İş TİS'ine tabi olmalıdır. 696 sayılı KHK, YHK, TİS'ine 2020 Ekim ayına kadar olan enflasyon farkını vermeden yüzde %4'lük 6 ay'da bir zamla 2020'e kadar mali ve sosyal haklar daha az verilerek, zorunlu kılınmıştır. 696/KHK'da ilgili madde acilen değiştirilerek, kamu kadro alan işçilerde 2017/2019 yıllarını kapsayan Kamu İş, TİS'ine dahil edilmelidir. 696 sayılı KHK ile kadroya geçirilen kamu işçilerinede tayin ve nakil hakkı tanınması, memurlar gibi üniversite mezunu olan kamu işçilerine de kamu'da görevde yükselme, yönetici olma, ünvan değişikliği haklarının tanınması ve bu sorunların düzeltilmesi acil ihtiyaç doğurmaktadır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Levent BAŞ Arşivi