696 SAYILI KHK'DA KADRO ALAMAYAN TAŞERON İŞÇİLER İÇİN TBMM’DE KADRO ÇAĞRISI YAPILDI!

 Meclis kürsüsünden yeni çağrı yapıldı. Türkiye genelinde birçok kamu kurum ve kuruluşunda hizmet veren taşeronlar için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından yapılacak olan açıklamalar merakla bekleniyordu. Meclis kürsüsünden taşeron işçiler açıklaması yapıldı. Taşeron İşçiler için kadroların verilmemesi ve taşeron sisteminin bitirileceği yönündeki açıklamalara rağmen gelinen noktada taşeronlar için yaşanan mağduriyetlerin artması üzerine taşeron işçilerin kadro çığlıkları meclis kürsüsünde karşılık bulmuş ve yine gündeme gelmiştir.

Belediye ve kamu kurumlarında taşeron işçi statüsünde çalışmaya devam eden işçilere kadro verileceği hakkında vaatlerinin yerine getirilmesini meclisi kürsünden ifade edilerek, devletimizin hükümetin bir an evvel taşeron işçilere kadrolarını vermesi gerektiği dile getirildi. Türkiye Büyük Millet Meclisin de bugün yapılan açıklamalarda kısa süre içerisinde taşeronlar için kadro konusunun Meclis’e gelmesi gerektiğini ifade edilmiştir.

Bilindiği üzere 696 sayılı KHK taşerona kadro düzenlemesinde kadro alamayan kamuda ve belediyelerde yüzde 70 engeline takılan Kiralık Şoförleri, Kara yolları, Yemekhane çalışanları, KİT'ler, BİT'lerin bir kısmı, typ, 4 Aralık kriterine takılan işçiler, gecici işçiler, hastane bilgi işlem, teknik hizmet, Radyoloji, Laboratuvar, Diş protez işçileri ve İhale şartnamesi başta olmak üzere mağduru binlerce taşeron işçi bulunmakta.

Artık! Türkiye Büyük Millet Meclisine verilecek basit bi öneri ile gündeme alınarak yapılacak yada çıkarılacak "Kanun/Yasa" düzenlemesiyle hak ve adalet eşitsizliği "adına ne derseniz" ayrımcılığa son verilerek Belediyelerde, kamu kurumu ve kuruluşlarında birtek taşeron işçi kalmamalıdır saygılarımla arz ederim

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Levent BAŞ Arşivi